Sosyal Fobi problemleri nasıl tedavi edilir ?
Aileler dikkat edin Eğer çocuğunuz topluma açık ortamlarda bulunmaktan korkuyor ve dikkatleri üzerinde hissettiğinde fiziksel tepki veriyorsa bir...
Üç insan, üç hikaye Birinci Hikâye: Genç hanım şirketteki odasındaydı. Bilgisayarında birazdan yapacağı sunumu son kez gözden geçiriyordu....
Dokuzuncu sınıfa (lise-1’e) gidiyorum. Öğretmenimin sorduğu soruların cevaplarını biliyorum ama, bir türlü cesaretimi toplayıp, parmağımı...
1 milyon öğrenci okula başladı. Ancak bunların bir kısmında, değişik bir ortamla karşılaşacaklarından 'okul fobisi' görülebilir. Daha çok büyük...
Türkiye'de son zamanlarda, utangaçlık, toplum içine girememe, konuşurken yüz kızarması gibi belirtilerle, yaşam kalitesini düşüren 'sosyal fobi'...
ABD'de yapılan bir araştırmaya göre alkoliklerin önemli bir bölümü 'sosyal fobi zoruyla' içki şişelerine sarılmayı seçiyor ABD'de yapılan bir...
Utangaç mısın ? Utangaçlığın yüzünden eğitim (okul), iş ve arkadaş çevrende sorunlar mı yaşıyorsun ? Başkalarının senin hakkında ne düşündüğünü...
Sosyal fobinin görülme sıklığı çok fazla olmasına rağmen insanlar tarafından fark edilmiyor. Peki bu rahatsızlığın belirtileri ve tedavi yöntemleri...
Sosyal aktivitelerde kendinizi çok mu rahatsız hissediyorsunuz? İnsanların arasında konuşurken sanki nefesiniz mi kesiliyor? Belki de siz de sosyal...
SFliyi korkutan çok farklı ortamlar bulunabilir. Bunların ortak özelliği diğer insanlarla -en azından aynı ortamın paylaşılmasıyla- bir ilişki içinde...
Sosyal fobinin başlama yaşının erken olması ciddi sorunlar doğurur. Okul başarısı etkilenir. Bazıları okulu bırakmak zorunda kalır. Sosyal fobinin...
Sosyal fobiden kurtulmak isteyen kişi sosyal ortamlara girerek korku duymamayı öğrenmelidir. ■ Şikayetler ortaya çıksa da sosyal ortamlara girmeye...
Kişinin toplum içinde kendisini yeterince anlatamamasına neden olan rahatsızlığı yenmek için "Başkaları ne der?" anlayışını bırakmanız gerekiyor...
Sosyal fobi özelinde hem normal olarak karşılanan kimi ruhsal özelliklerin hem de ruhsal rahatsızlıkların nasıl aktarıldığını daha ayrıntılı olarak...
Fobi’ler, mantıksız korkularımızdır. Öyleyse, sosyal fobi, toplumsal korkularımız ya da toplum korkusu anlamına gelir ve sanılandan daha yaygındır....
* Sosyal fobi nedir? Sosyal fobi kişinin sosyal ortamlarda belirgin sıkıntı duyması sonucu o ortamlardan kaçınması ve işlev kaybına uğraması ile...
Çekingenlikle sosyal fobi olan durum genellikle karıştırılır..... Kendine güvensizlik sosyal fobiyi doğurur. Hayatlarını en dar alanda yaşarak...
İnternetin yaygınlaşmasıyla birlikte ciddi bir tartışma konusu haline gelen sanal seksin, uzmanlara göre gerçek bir seks deneyiminin yerini tutması...
Üniversite öğrencileri arasında yapılan bir araştırma, gençlerin dörtte birinin “sosyal fobi” sahibi olduğunu ortaya koydu. Ankara Numune...
1. Hayır demekten korkuyorum. Evet Hayır 2. Hep kendimin hatalı, suçlu olduğunu düşünüyorum. Evet Hayır 3. Başkalarının neden hoşlanmadıkları...
Use this control to limit the display of threads to those newer than the specified time frame.
Allows you to choose the data by which the thread list will be sorted.
Konu Sıralaması..
Note: when sorting by date, 'descending order' will show the newest results first.
Forum Kuralları
Linkleri Gizleme