Konusma Bozuklugu nedir ? Nasıl tedavi edilir?
Damak yarığının çeşitli tipleri vardır. En basit olanı küçük dilin yarık olduğu hafif şeklidir. Biraz daha ileri durumu yumuşak damak dediğimiz...
Ses organlarinin genel tembelligidir ve en çok karsilasilan durumdur. Bu genel gevseklik genel bir konusma sönüklügüne yol açar. Gevsekligi gidermek...
Bazi sesler veya kelimeler asalak olarak kelimelerin arasina takilir ve konusmayi tahammül edilmez hale getirir. Asalak sesler veya kelimeler...
Her çocuğun dil gelişim dönemlerinde geçici ritim bozukluğu meydana gelir. Özellikle yeni konuşan çocukların kelime ve heceleri sık sık...
Aile içi şiddetin, çocukta konuşma bozukluğuna neden olduğu bildirildi. Diyalog Güzel Konuşma Merkezi Uzmanı Serda Üçbağlar, diğer bölgelere oranla...
Anadolu Üniversitesi, Dil ve Konuşma Bozuklukları Eğitim, Araştırma ve Uygulama Merkezi’nde (DİLKOM) iki öğretim üyesi, “Dil ve Konuşma Bozuklukları...
Okuma Zorluğu Okuma, yazılı veya basılı işaretleri, belli kurallara uyarak seslendirmektir. Okumasını bilmek, yazılı bir parçanın gizlediği fikir....
Kekemelik, konuşmanın akıcılığı ve ritmi ile ilgili bir iletişim bozukluğudur. Akıcı konuşmada ritim ve zamanlama büyük önem taşır. Hız, vurgulama...
Konusma esnasinda konusmanin duzenli bir sekilde ilerlemesini bozan duraklama, bazi ses ve sozcukleri yineleme ya da bir heceyi uzatarak soyleme ile...
Konuşma seslerinin yanlış çıkartılması ve dilde farklı bir anlam yaratan seslerin oluşturulmasında zorluğu içerir. Kişi, yaşına ve lehçesine uygun,...
İnsanlar arasında iletişimi sağlayan ve yalnızca insan türüne özgü olan en önemli araç konuşma eylemidir. Düşünceler ses denilen sembollere...
Dil ve konuşma bozuklukları alanında Türkiyede ilk, İzmir'de tek olan Dil ve Konuşma Bozuklukları Uzmanı (dil ve konuşma terapisti) Buket...
Bu yazımızda, konuşma gecikmesi olan çocuklar üzerinden yapılan bir çalışmadan faydalanarak, hedef sırasının nasıl oluşturulduğunu göstermeye...
Biz psikologlar, bir insanı değerlendirirken genellikle 5 yönden inceleriz. Zihinsel gelişimi , dil gelişimi, sosyal gelişimi,fiziksel gelişimi ve...
Kekemelik etiyolojisinde rol oynadığı sağlanan birçok etken vardır. Konuşma organlarında doğuştan ya da sonradan oluşabilecek yapı bozukluklarının...
“Konuşamama ve okuyamama sorunum var. Nasıl mı? Konuşmak istediğim zaman ya dilim dolanıyor yada kelimeler aklıma gelmiyor. Cümle kuramıyorum.” Eğer...
Dil ve konuşma terapisi, dil ve/veya konuşma bozukluğu olan birçok çocuk için uygulanan tedavi yöntemidir. Konuşma bozukluğu seslerin doğru...
Küçük bir çocuğun peltek peltek konuşması sevimli olabilir ama uzun süren pelteklik bir konuşma sorunu sayılır. Çoğu çocuk yeni konuşmaya...
Kendinizle hiç yüzleştiniz mi? Duygu ve düşüncelerinizi söylemek istediğiniz gibi mi söylüyorsunuz yoksa tamamen zıt düşünce ve duygular mı çıkıyor...
İnsanlar arasındaki iletişim modalitelerinden en önemli olanı sözel iletişim olup, bunun da temel elemanları işitme, ses, konuşma ve lisandır. Bu...
Use this control to limit the display of threads to those newer than the specified time frame.
Allows you to choose the data by which the thread list will be sorted.
Konu Sıralaması..
Note: when sorting by date, 'descending order' will show the newest results first.
Forum Kuralları
Linkleri Gizleme