Bilgince.com Sitesine Hoşgeldiniz.
+ Yeni Bir Konu aç
Sayfa 1 Toplam 8 Sayfadan 1 2 3 ... SonuncuSonuncu
Toplam 145 adet konudan sayfa basi 1 ile 20 arasi kadar konu gösteriliyor

Forum: Okul Problemleri

Okul Problemleri

1. Sınav Kaygısı ile Başa Çıkabilme

Sınav kaygısı üzüntü, korku veya endişe sonucunda sınav sırasında ya da sonrasında yaşanan rahatsızlık durumudur. Hemen herkes belli ölçüde kaygı...

Başlatan MrCelix, 03-24-2011 11:01 PM
    başa, bilgi, çok, Çıkabilme, ediyor, hayatı, herkes, izi, kadar, karşı, kaygısı, kazanmak, korku, merkezleri, nasıl, ne, ne zaman, olarak, olduğunu, olumlu, sahip, sonucu, soru, sınav, ya da, yaşa, zaman, zeki, şey
    • Cevaplar: 0
    • Görüntüleme: 571
    03-24-2011 11:01 PM son yazılan Mesajı göster
  2. Sınav Kaygısıyla Barışmak

Sınav kaygısı yaşadığınızı mı düşünüyorsunuz? Çoğu öğrenci okul hayatı boyunca sınav kaygısını tecrübe eder. Bazıları çoktan seçmeli sınavları çok...

Başlatan MrCelix, 03-24-2011 11:01 PM
    barışmak, başlar, belirtileri, çok, daha, durumlarda, evde, farklı, hangi, izi, kadar, kaygısıyla, kurtulma, merkezi, nasıl, ne kadar, neden, olarak, sağlık, sebep, sonra, sınav, temel, ya da, yaygın, yok, zaman, zor
    • Görüntüleme: 566
    03-24-2011 11:01 PM son yazılan Mesajı göster
  3. Matematik ve Fen Sınavları için Özel Teknikler

1.Problemleri sözlü dile çevirin: Problemleri sözcüklere dökmek anlamanıza yardımcı olur. Eşitlikler ya da formül çalışırken, onları da sözcüklere...

Başlatan MrCelix, 03-24-2011 10:59 PM
    çok, daha, doğru, emin, eşi, fen, için, izi, kendi, kontrol, matematik, mu?, olarak, olduğunu, olur, Önce, Özel, problemleri, resim, sonra, sınavları, teknikler, uygun, vermek, www, ya da, yanlış, yolları, zaman
    • Görüntüleme: 567
    03-24-2011 10:59 PM son yazılan Mesajı göster
  4. Sınav Kaygısıyla Uğraşırken Yapmanız ve Yapmamanız Gerekenler

•Acele ile son gün sınava hazırlanmayın. O gün öğrendiklerinizi stresinize değmeyecektir. •Kendinizi ve sınavı olumsuz düşünmeyin. •Sınavdan bir...

Başlatan MrCelix, 03-24-2011 10:59 PM
    bir, çok, düşünce, emin, farklı, gerekenler, için, ile, izi, kaygısıyla, siz, son, sonra, stresi, sınav, test, uğraşırken, var, www, ya da, yapmamanız gerekenler, yapmanız, yemek, zaman
    • Görüntüleme: 439
    03-24-2011 10:59 PM son yazılan Mesajı göster
  5. Sınav Kaygısında Öğrencilere Yardım Edebilme

Sınav kaygısı neredeyse evrenseldir. Aslında büyük bir sınava yüksek kaygıyla yaklaşmayan bir öğrenci bulmak hiç olağan değildir. Sınav kaygısı...

Başlatan MrCelix, 03-24-2011 10:56 PM
    aile, anne, aslında, beyaz, bilim, çok, edebilme, etkileri, farklı, hakkında, kadar, kaygısında, korku, nasıl, ne zaman, neden, olumlu, olur, Öğrencilere, protein, saat, sahip, sonra, spor, stres, sınav, www, yaratır, yardım, şey
    • Görüntüleme: 566
    03-24-2011 10:56 PM son yazılan Mesajı göster
  6. Sınav Kaygısının Kaynaklarını Tanımlayabilme

En basit bakışla sınav kaygısının sebebi eksik hazırlanmaktır. İyi hazırlanmadığınızın bilincinde olmak yüksek düzeyde kaygı ve strese neden olur....

Başlatan MrCelix, 03-24-2011 10:55 PM
    aile, arasında, basit, çok, daha, davranış, diğer, duyguları, etkisi, farklı, göre, hakkında, hayatı, için, izi, kaygısının, kaynaklarını, neden, olabilirsiniz, olarak, olmak, olur, ortaya, sınav, tanımlayabilme, türleri, vermek, www, ya da
    • Görüntüleme: 418
    03-24-2011 10:55 PM son yazılan Mesajı göster
  7. Sınav Kaygısı Üzerine

Sınav kaygısının fiziksel belirtileri hızlı kalp çarpınıtısı, ağız kuruluğu, terleme, karın ağrısı, baş dönmesi ve sıklıkla tuvalete gitme ihtiyacını...

Başlatan MrCelix, 03-24-2011 10:49 PM
    alternatif, anne, aslında, belirtileri, çocuk, çok, diğer, durumlarda, farklı, gelecek, hem, karı, karşı, kaygısı, küçük, madde, neden, olarak, olmak, sonra, sınav, tedavi, tercih, Üzerine, verdiği, www, ya da, zaman
    • Görüntüleme: 664
    03-24-2011 10:49 PM son yazılan Mesajı göster
  8. Ailem Seçti, Ben Okuyorum

Üniversite eğitimi alan gençler, sevdikleri meslekler yerine ailelerinin istediği bölümlerde okumak zorunda kalıyor. Bazıları ailelerinin sevdiği...

Başlatan MrCelix, 03-24-2011 10:49 PM
    ailem, arasında, bilgiler, bilgisayar, çok, farklı, ikinci, ilk, karar, kişilik, liste, okuyorum, olanların, olarak, olduğunu, ortaya, sahip, sebep, seçti, siz, sonra, sonucu, testi, var, www, yaşa, yolları, yönlendirme
    • Görüntüleme: 663
    03-24-2011 10:49 PM son yazılan Mesajı göster
  9. Sınav Kaygısına Yenik Düşmeyin

Sınava çok az kaldı, Sınav kaygısına yenik düşmeyin! Olumsuz düşünen kişi, çiğ bir yumurtayı bütün halde kabuğuyla yutmuş bir adama benzer....

Başlatan MrCelix, 03-24-2011 10:48 PM
    arasındaki, bilgisayar, cilt, çok, ders, düşmeyin, göz, hayat, ikinci, ilki, kaygısına, kazanmak, nasıl, ne kadar, neden, nedenleri, nedir, psikolojik, rolü, sahip, sahte, siz, soru, sık, sınav, tansiyon, yenik, yok, şey
    • Görüntüleme: 636
    03-24-2011 10:48 PM son yazılan Mesajı göster
  10. Sınavlarda Aşırı Heyecan

Sınavlar, öğrencilerin okul yaşamlarına yön veren en önemli etkinlikler arsında yer alır. Akademik başarıların en önemli belirleyicisi, sınavlarda...

Başlatan MrCelix, 03-24-2011 10:47 PM
    ayak, aşırı, bana, beyaz, çok, ders, gelecek, hayat, heyecan, kadar, karar, kontrol, nasıl, ne kadar, olarak, olumlu, orta, para, sonra, sonucu, soru, sınavlarda, sır, tansiyon, www, yok, yol, zaman
    • Görüntüleme: 500
    03-24-2011 10:47 PM son yazılan Mesajı göster
  11. Sınav Kaygısı ve Kendinize İnanmak

Sınavlarda düşük performans gösteren öğrenciler genelde sınav kaygısını suçlu gösterirler. Bu durum klasik sınav kaygısındansa sıklıkla iyi...

Başlatan MrCelix, 03-24-2011 10:47 PM
    belirtileri, çok, daha, diğer, göz, hakkında, hangi, hayatı, kaygısı, kendinize, kontrol, neden, olabilirsiniz, olmak, olur, ortaya, panik, sebep, sizi, sonra, sonucu, sınav, tarihi, ya da, yaygın, yaşa, İnanmak, yolları, zor
    • Görüntüleme: 561
    03-24-2011 10:47 PM son yazılan Mesajı göster
  12. Sınav Kaygısı Yaşadığımı Nasıl Bilebilirim?

Bir sınav için haddinden fazla kaygı duyulması sınav kaygısı olarak adlandırılır. Bir sınava hazırlanırken belli oarnda kaygı hissetmeniz oldukça...

Başlatan MrCelix, 03-24-2011 10:46 PM
    başlamakta, bilebilirim, bir, çok, daha, engeller, evet, farklı, gösterin, için, kadar, karı, kaygı, kaygısı, kazanmak, nasıl, ne, ne kadar, olarak, olur, sizi, sonra, soru, sınav, sırası, www, ya da, yaşadığımı, yenmek
    • Görüntüleme: 426
    03-24-2011 10:46 PM son yazılan Mesajı göster
  13. Ben Sınav Olmayı Seviyorum!

Ben Northern Illionis Üniversitesinden 1972 yılında mezun oldum ve Elgin Lisesi’nde öğretmenliğe başladım. Fakat öğrenciler arasında çok yaygın bir...

Başlatan MrCelix, 03-24-2011 10:46 PM
    ama, arasında, bana, çok, daha, ediyor, için, karşı, kolay, korku, nasıl, ne, ne zaman, nerede, olduğunu, olmayı, olur, ortaya, seviyorum!, sonra, sınav, temel, var, yaygın, İşte, zaman, zor, şey
    • Görüntüleme: 656
    03-24-2011 10:46 PM son yazılan Mesajı göster
  14. Sınav-Kaygısı: Ejderha Katletme Yaklaşımı

Bizim sınav-delisi toplumumuzda belirli ve düzenli aralıklarla sınavlara girmekten hiçbir şekilde kaçışımız yok. Her bir bölüm için: Bir işte önemli...

Başlatan MrCelix, 03-24-2011 10:45 PM
    aslında, bana, beyin, bilgisayar, daha, ders, durumlarda, ejderha, gelecek, karşı, katletme, kaygı, kaygısı, kazanmak, korku, neden, nedenleri, okul, olarak, olduğunu, olmak, panik, sınav, testi, ya da, yaklaşımı, yaratır, yok, zaman, zeki
    • Görüntüleme: 472
    03-24-2011 10:45 PM son yazılan Mesajı göster
  15. Sınav Kaygısını Devam Ettiren Akılcı Olmayan İnançlar

Başarısızlık Korkusu Toplumumuzun değerler sistemi başarı arzusunun içine nüfuz edildiği bir konumdadır. Şüphesiz, kişi hayatında birçok tatmin ve...

Başlatan MrCelix, 03-24-2011 10:44 PM
    aile, akılcı, artış, aslında, devam, doğal, ettiren, fark, fobisi, garanti, gelecek, ilk, kadar, kaygı, kaygısını, mı?, nasıl, ne kadar, olanlar, olarak, olduğunu, olmak, olmayan, olur, ortaya, sahip, sonucu, sınav, İnançlar, yol, zaman, zeki
    • Görüntüleme: 454
    03-24-2011 10:44 PM son yazılan Mesajı göster
  16. Sınav Kaygısının Sınav Üzerindeki Etkileri

Stres günlük hayatımızın bir parçasıdır. Üniversite öğrencileri hayatındaki pek çok sebepten dolayı strese maruz kalabilirler: anne-babalarından...

Başlatan MrCelix, 03-24-2011 10:44 PM
    anne, başarı, bir, çok, eden, etkiler, etkileri, etkili, hakkında, kaygı, kaygısının, konusunda, korkusu, nasıl, ne, neden, olarak, olmak, sebep, soru, sorunları, stres, sınav, Üzerindeki, www, ya da, yeme
    • Görüntüleme: 518
    03-24-2011 10:44 PM son yazılan Mesajı göster
  17. Sınav Kaygısı Hakkında Çocuklarınızla Konuşun!

Standart sınavlar almak en parlak çocukların kalplerinde bile korkuya neden olabilir. Stresin ılımlı oranda ve durumda olması normaldir ve bazen...

Başlatan MrCelix, 03-24-2011 10:43 PM
    aile, almak, bilgi, Çocuklarınızla, çok, daha, derece, fark, farklı, gösterin, hakkında, hayatı, için, ikinci, kaygısı, konuşun, nasıl, neden, okul, olduğunu, rahatsızlığa, sizi, soru, sorunları, sınav, var, ya da, yol, İşte
    • Görüntüleme: 500
    03-24-2011 10:43 PM son yazılan Mesajı göster
  18. Konsantrasyon

Konsantrasyon sanatı, dikkat dağıtıcı şeyleri elemek ve eldeki göreve odaklanmak içindir. İşin biyoloji çalışmak veya bilardo oynamak olması hiç...

Başlatan MrCelix, 03-24-2011 10:43 PM
    arası, ders, dikkat, etmek, hakkında, ile, izi, kendi, kendine, konsantrasyon, motive, ne, olabilir, sanatı, sırası, tavsiyeler, yolu
    • Görüntüleme: 286
    03-24-2011 10:43 PM son yazılan Mesajı göster
  19. Burs Veren Kuruluşlar

21.Yüzyıl Eğitim ve Kültür Vakfı www.yekuv.org / 0212 274 15 02 15 Eylül-15 Ekim arasında başvuran adaylar sıra numarasına göre mülakata...

Başlatan MrCelix, 03-24-2011 10:42 PM
    aile, almak, anne, arasında, bilgiler, burs, çok, daha, ediyor, için, koç, kuruluşlar, merkezi, olan, olarak, olmak, sahip, sigara, sonra, sosyal, teknoloji, tüm, vefat, verdiği, veren, vermek, www, İletişim
    • Görüntüleme: 734
    03-24-2011 10:42 PM son yazılan Mesajı göster
  20. OKS Başvuruları: 26Mart-15Nisan

OKS başvuruları 26 Mart-15 Nisan tarihleri arasında, DPY-B (5,6,7,9,10 ve 11'inci sınıflar) başvuruları 12-25 Mart tarihleri arasında yapılacak....

Başlatan MrCelix, 03-24-2011 10:41 PM
    arası, arasında, başarı, bilgisayar, bir, eğitim, gelecek, göre, için, kabul, kuruluşlar, oks, oks başvuruları, olan, olarak, olmayacak, orta, Öğretim, sonra, tarihi, verilecek, www
    • Görüntüleme: 622
    03-24-2011 10:41 PM son yazılan Mesajı göster

+ Yeni Bir Konu aç
Sayfa 1 Toplam 8 Sayfadan 1 2 3 ... SonuncuSonuncu

Konu gösterimi

Use this control to limit the display of threads to those newer than the specified time frame.

Allows you to choose the data by which the thread list will be sorted.

Konu Sıralaması..

Note: when sorting by date, 'descending order' will show the newest results first.

İkonlar Ve Anlamları

Yeni Mesaj Var
Yeni Mesaj Var
Yeni Mesaj Yok
Yeni Mesaj Yok
En az 15 kez Cevaplanan , yada 150  kez Okunan.
Hit Konuya Yeni Mesaj Yazılmış
En az 15 kez Cevaplanan , yada 150  kez Okunan.
Hit Konuya Yeni Mesaj Yazılmamış
Konu Kapatılmıştır
Konu Kapatılmıştır
Konuda Size ait Mesaj var
Bu Konuya Siz Mesaj Yazmışsınız